Hozzávalók: |
Elkészítés: |
10 tojás, 20 dkg kenőmájas, 3 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma reszelve, só, mustár, gulyáskrém, bors, ételízesítő, fél csokor snidling Elkészítés: |
A tojásokat alaposan, meleg vízzel megmossuk és kevés sóval feltesszük főni. Hat percig forraljuk, majd lehűtjük, megpucoljuk és hosszában kétfelé vágjuk, sárgáját egy tálba kiszedjük, a tojásokat pedig elhelyezzük egy tálon.
A tojássárgás tálba beletesszük a kenőmájast, a vajat és ízlés szerinti mennyiségben a fűszereket. Villával áttörjük, összekeverjük, és ha ízével meg vagyunk elégedve, a tojásokra halmozzuk, és apróra metélt snidlinggel megszórjuk, majd betesszük a hűtőbe. Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel, retekkel, paradicsommal, uborkával. Forró pirítóssal adhatjuk. Nem csak szép, de finom is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |