recept: Strassbourgi tojás, Kifőzde
Strassbourgi tojás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 tojás,
20 dkg kenőmájas,
3 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma reszelve,
só, mustár, gulyáskrém, bors, ételízesítő, fél csokor snidling Elkészítés:


A tojásokat alaposan, meleg vízzel megmossuk és kevés sóval feltesszük főni. Hat percig forraljuk, majd lehűtjük, megpucoljuk és hosszában kétfelé vágjuk, sárgáját egy tálba kiszedjük, a tojásokat pedig elhelyezzük egy tálon.
A tojássárgás tálba beletesszük a kenőmájast, a vajat és ízlés szerinti mennyiségben a fűszereket.
Villával áttörjük, összekeverjük, és ha ízével meg vagyunk elégedve, a tojásokra halmozzuk, és apróra metélt snidlinggel megszórjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel, retekkel, paradicsommal, uborkával. Forró pirítóssal adhatjuk. Nem csak szép, de finom is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Hidegtálakról ellesve.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 16:44:21 - 1.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez